lördag 21 mars 2009

Middagstips!

Slinker in här mellan toastädning å middagslagning (blanda icke dessa två=) för ett middagstips som är enkelt , relativt näringsrikt å framförallt gött!

Kycklingfiléer (3 st)
Kålrot
Potatis
Gul eller röd lök
paprika
majskolvar (4st)
Morötter (4st)

Tsatziki

Vi brukar köpa färdig tsatziki, då vi är bekväma ibland. Rotfrukterna ska huggas i lagom stora bitar (munsbitar) läggas i långpanna med olja å flingsalt.

Kycklingfiléerna fräser jag också i bitar , kryddar med det man gillar-typ grillkrydda , paprikapulver å salt. Ibland kryddar jag med lite överbliven tacokrydda också. Chilipulver e också gott.

Rotfrukterna brukar ta ca 45 min. på 200 grader i ugnen. Så kycklingen kan man steka på då det gått ungefär 30 min.

Så gott då smakerna gifter sig med varann. Kålroten e söt å tzatsikin syrlig-kycklingen har kryddan å potatisen är godast ugnstillagad alla gånger.

Ät och njut...!

Inga kommentarer: